Prošlogodišnji gubitak NLB-a procijenjen na 232 milijuna eura

Bez autora
Feb 09 2012

Belgijska financijska grupa KBC u posljednjem kvartalu prošle godine otvarila je dobit od 437 milijuna eura, dok je u cijeloj godini ostvarila dobit od samo 13 milijuna eura. Dobit KBC-a, koji ima trećinu dionica Nove ljubljanske banke, znatno je pala u odnosu na prethodnu, 2010. godine u kojoj je ostavrena dobit od 1,86 milijardi eura. Sudeći prema rezultatima KBC banke, Grupa NLB je u posljednjem tromjesečju prošle godine zabilježila gubitak od 140 milijuna eura, a u cijeloj prošloj godini gubitak od 232 milijuna eura. KBC-u su, naime, pridružene kompanije u u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu donijele 35 milijuan eura gubitka, a u cijeloj godini 58 milijuna eura gubitka. A NLB je jedina pridružena članica KBC-a. Banke u Sloveniji protekle su godine zabilježile 356 milijuna eura gubitka nakon oporezivanja nakon što su 2010. godinu zaključile s 56 milijuna eura gubitka.

Prošlogodišnji gubitak NLB-a procijenjen na 232 milijuna euraBelgijska financijska grupa KBC u posljednjem kvartalu prošle godine otvarila je dobit od 437 milijuna eura, dok je u cijeloj godini ostvarila dobit od samo 13 milijuna eura.

Dobit KBC-a, koji ima trećinu dionica Nove ljubljanske banke, znatno je pala u odnosu na prethodnu, 2010. godine u kojoj je ostavrena dobit od 1,86 milijardi eura.
 
Sudeći prema rezultatima KBC banke, Grupa NLB je u posljednjem tromjesečju prošle godine zabilježila gubitak od 140 milijuna eura, a u cijeloj prošloj godini gubitak od 232 milijuna eura, piše slovenski poslovni list Finance. KBC-u su, naime, pridružene kompanije u u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu donijele 35 milijuan eura gubitka, a u cijeloj godini 58 milijuna eura gubitka. A NLB je jedina pridružena članica KBC-a.

Banke u Sloveniji protekle su godine zabilježile 356 milijuna eura gubitka nakon oporezivanja nakon što su 2010. godinu zaključile s 56 milijuna eura gubitka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik